Kuinka valitaan paras värituote värikäsittelyyn

 

Nykyaikaisessa parturi-kampaamossa pitäisi olla kaikki tietotaito, nykyaikaiset työkalut ja tarvikkeet, jotta asiakkaiden väritoiveet olisi mahdollista toteuttaa.

Värituotetyyppi

Tyyppi 1
- Suoraväripigmentit levitetään hiuksiin yleensä vaahdon, voiteen tai geelin muodossa.
Ei hapettavia aineosia, hiuksen omat väripigmentit pysyvät muuttumattomina, ei sisäällä ammoniakkia tai alkaalisia aineosia. Nämä tuotteet korostavat hiuksen olemassa olevaa väriä tai nostavat haalistunutta keinotekoista väriä. Lopputulos riippuu hiuksen pohjaväristä.
 
Tyyppi 2 - Suoravärigeelit, -voiteet tai -jauheet, kasvi- tai elintarvikevärejä
Väri ei tarvitse hapetetta, värilopputulos riippuu luonnollisesta pohjasta.

Tyyppi 3 - Kevytväri tuotteet
Vähän hepettuvia ainesosia, saattaa vaalentaa aavistuksen. Yhdiste pitää sisällään hieman alkalisia ainesosia sekä vetyperoksidia. Lopputulos riippuu hiusten pohjaväristä. Kemiallinen prosessi.  

Tyyppi 4 Pysyvät hapettuvat sävyt
Sisältää hapettuvia väripigmenttejä, voi omata täydellisen peittokyvyn, lopputulos vähemmän riippumaton luonnonpohjasta. Sisältää ammoniakkia, alkalisia ainesosia ja vetyperoksidia. Kemiallinen prosessi.

Tyyppi 5 - Vaalennus
Sisältää persulfaatteja, alkalisia ainesosia ja vetyperoksidia. Tuo maksimaalisen vaalennuksen. Voidaan vaalentaa niin luonnonhiusta, kuin värjättyä hiusta; kemiallinen prosessi.