Mikä on hiusten ja hiuspohjan pH-arvo?

Hiuspohjan ja hiusten pH-tasapainon ylläpitäminen on terveiden hiusten lähtökohta. Hiusten mahdollisimman ehjä rakenne on edellytys kaikille onnistuneille kemiallisille käsittelyille.

Mikä on Neutraali pH?
pH 7 on kemiallisesti neutraali. Hiustenhoitotuotteilla, joiden pH arvo liikkuu 3.5 ja 5.5 välillä, on todettu olevan hyödyllisiä hiuksille.

pH:n vaihtelut
Kun pH arvo menee 6.0 alapuolelle, hiuksen pintakerros sulkeutuu ja tiivistyy. Mieto hapan hoitoaine (pH alle 7) voi tuoda hiuksiin lisää kiiltoa, koska se tasoittaa hiuksen pintakerrosta, jolloin valo heijastuu suoremmin siitä. Voimakkaat hapot vaurioittavat hiusta. Happamia hoitoaineita ei tulisi käyttää, kun hiukset on värjätty punaiseksi tai oranssiksi, vaan hiuksiin tulisi käyttää muita värin hoitamiseen tarkoitettuja tuotteita.

Jos hiuksiin levitettävän vesipitoisen liuoksen pH-arvo on emäksinen (yli 7.0), vety- ja suolasidosten katkeaminen nopeutuu, ja vesi pääsee imeytymään hiukseen nopeammin. Tämä ilmiö tapahtuu aina, kun hiuksia käsitellään emäksisellä aineella, kuten väriaineet tai permanenttiaineet. Kyseisten tuotteiden vaikuttavat ainesosat pääsevät nopeasti veden mukana hiuksen ytimeen asti, kun tuote on emäksinen. Mutta jos tuote on liian alkaalinen, vaurioittaa se hiusta. Monet tuotteet on suunnattu vaikuttaamaan hiusten pH- arvoon.

Hyvin vaurioituneet hiukset eivät kykene sitomaan itseensä väriä tehokkaasti, vaan pigmentit huuhtoutuvat helposti pois.

Kun parturi-kampaaja tekee kokonaisvaltaisen diagnoosin asiakkaansa hiuksille, on kampaaja eiryisessä asemassa siinä, kuinka hän neuvoo asiakastaan hiusten ja hiuspohjan hoidossa. Suosittelemalla hoitotuotteita, jotka soveltuvat asiakkaan hiuspohjalle ja hiuksille, auttaa parturi-kampaaja asiakastaan ehkäisemään vaurioiden syntymisen hiuksissa ja samalla asiakas pystyy ylläpitämään ihon ja hiusten pH-arvon tasapainossa.

lisää haku