Tunne asiakkaasi

Asiakkaan tunteminen on avain menestykseen. Yhdistämällä hyvät sosiaaliset taidot, ammattitaitoon ja kokemukseen kampaajana saavutat asiakkaan luottamuksen ja opit tuntemaan hänet.

Rakenna luottamusta
Tämä saavutetaan kuuntelemalla huolellisesti asiakkaan ideoita ja mielipiteitä ja pitämällä kirjaa niistä. On itsestään selvää, että et välttämättä pääse täysin samalle aaltopituudelle asiakkaan kanssa mutta silti asiakas kunnioittaa ja luottaa ammattitaitoosi sekä ajattelukykyysi. Pohjimmiltaan, jos kampaus on onnistunut, asiakas palaa uudelleen.

Ole innovatiivinen
Vaikka hiusmalli toimisi, älä epäröi ehdottaa muutoksia ja esitellä uusia tuotteita. Tällä tavoin asiakas tuntee itsensä varmaksi ja osoitat,että olet kiinnostunut hänestä. Kun asiakas lopettaa kampaamossasi käynnin, ei kyseessä välttämättä ole epäonnistuminen, asiakas saattaa vain haluta muutosta.

Ymmärrä asiakkaasi hiuksia
Tähtää aina täydelliseen lopputulokseen ja tyyliin. Hyvän analyysin jälkeenkään ei aina päästä ihannetavoitteeseen. Jatka ottamalla huomioon väri, muoto ja viimeistely sekä muista kirjata tulokset asiakaskorttiin. Asiakkaasi arvostavat näitä yksityiskohtien huomioimista.

Vältä ammattikieltä
Monet asiakkaat eivät halua keskustella vaikealla ja teknisellä kielellä. Pidättäydy tuotteiden hyödyissä ja eduissa, opettele myymään “look” ja inspiroi asiakastasi. Käytä lehtien kuvia tai Essential Looks kirjaa, opettele tuntemaan asiakkaasi lempijulkimot ja käytä näitä ajatuksia ja ideoita, kun keskustelet asiakkaan kanssa hiuksista.

Pidä yllä positiivista asennetta
Kampaamokäynti on usein pakoa arjesta. Kampaamossa käynnin pitäisi olla rentouttava ja nautinnollinen kokemus. Hyvä lopputulos kohottaa itsetuntoa ja varmuutta. Älä pilaa tätä negatiivisella asenteella.

Yksi kampaajan työn parhaita puolia on, kun saat asiakkaan tuntemaan itsensä kauniiksi ja onnelliseksi. Tässä onnistut parhaiten kun tutustut asiakkaaseesi. Uskollisen asiakassuhteen rakentaminen palkitsee niin ammattilais kuin henkilökohtaisella tasolla.

lisää haku