Haastattelu: 10 minuuttia aromaterapian asiantuntijan Kazue Gillin seurassa

Modernin aromaterapian inspiroimana ylellinen hiustenhoitosarja Oil Ultime on kehittänyt kampaamoille harmonisen seremonian. Seremonia perustuu eteerisiin öljyihin, jotka auttavat tarjoamaan asiakkaille ainutlaatuisen hemmottelevan palvelun, joka rauhoittaa niin hiuksia, hiuspohjaa kuin mieltä.

 

Aisteja hemmottelevan aromaattisen Oil Ultime -kokemuksen taustalla ja inspiraationlähteenä on aromaterapian asiantuntija Kazue Gill. ASK-tiimi jututti Kazueta, joka halusi jakaa kanssamme intohimonaiheensa ja osaamisensa ja kannustaa kaikkia kampaamoita olemaan hyvinvoinnin ja aidon kauneuden keitaita – #TRUEBEAUTY:

 

Kazue, voisitko kertoa meille hieman itsestäsi…?

"Työskentelin aiemmin Lontoon hektisellä finanssialueella. Olin valtavan stressaantunut ja kärsin toistuvista päänsäryistä ja väsymyksestä. Huomasin silloin, mikä voima eteerisillä öljyillä ja hieronnalla oli – ne auttoivat minua välittömästi. Olin niin vaikuttunut eteeristen öljyjen ja hieronnan voimasta, että päätin luopua silloisesta urastani ja ryhtyä auttamaan muita, jotka kärsivät fyysisistä kivuista, ahdistuksesta ja väsymyksestä..."

 

"…Nyt, kerrytettyäni kokemustani 20 vuoden ajan, teen ja opetan aromaterapeuttisia hoitoja ja hierontoja Japanissa. Lisäksi kehitän eteerisiin öljyihin perustuvia ihonhoitotuotteita."

 

Mistä aromaterapiassa on oikein kyse?

"Perinteisesti aromaterapiassa käytetään luonnosta saatuja eteerisiä öljyjä, joiden tiedetään parantavan fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Eteeristen öljyjen vaikutus perustuu muun muassa tuoksuun. Aromaterapiassa hoitoihin käytetään yrttejä ja kasvipohjaisia aineita. Aromaterapiaa onkin käytetty eri kulttuureissa jo muinaisista ajoista lähtien."

 

Mitä eteeriset öljyt ovat?

"Eteeriset öljyt ovat aromaattisia, haihtuvia yhdisteitä, joita saadaan – lähinnä uuttamalla – yrteistä, sitrushedelmistä, puiden lehdistä ja oksista sekä kukista. Niitä käytetään niiden lääkinnällisten ja terapeuttisten ominaisuuksien takia, ja niitä voi sekoittaa ja käyttää monella eri tavalla."

 

Mitkä eivät ole eteerisiä öljyjä?

"Jos öljy ei ole täysin puhdasta ja luonnollista, se ei ole eteeristä öljyä."

 

Miten eteerisiä öljyjä käytetään aromaterapiassa?

"Niitä käytetään paikallisesti. Öljyt sekoitetaan muihin tuotteisiin, kuten voiteisiin, geeleihin, öljyihin, vahoihin, kosteusvoiteisiin tai veteen. Öljyjä käytetään niiden hoitavan tai kaunistavan vaikutuksen (tai molempien!) takia. Eteeriset öljyt vaikuttavat levityskohdassa suoraan tai imeytymällä ihoon. Niitä voi myös hengittää käyttämällä höyrystintä tai ihan vain haistelemalla nenäliinaa, johon on tiputettu muutama tippa öljyä. Kun eteerisiä öljyjä käytetään tähän tapaan, ne vaikuttavat mielialaan ja mieleen hajuaistin kautta."

 

Mitä ominaisuuksia aromaterapeutilta vaaditaan?

"Aromaterapeuttien täytyy tuntea eteeristen öljyjen todistetut hoitovaikutukset ja ymmärtää myös ihmiskehoa – niin lääketieteellisesti kuin holistisesti..."

 

"…Tärkeintä on kuitenkin rakkaus ja empatia autettavia kohtaan. Ilman rakkautta ja holistista lähestymistapaa eteeriset öljyt ovat vain tehottomampi vaihtoehto länsimaisille lääkkeille ja aromaterapian ydin (todellinen merkitys) jää uupumaan…"

 

"…Tuntemuksiaan ja tunteitaan on usein vaikea pukea sanoiksi. Kosketusta ja tuoksua ei kuitenkaan koskaan voi tulkita väärin; se on myös eläinten primitiivisin viestintäkeino luonnossa… Sanaton viestintä on äärimmäisen tärkeää."

 

Miten aromaterapia vaikuttaa?

"Perimmäiset tunteet – kuten pelko ja ahdistus – aiheuttavat usein suurinta haittaa terveydellemme. Tämä johtuu autonomisesta hermostosta [joka säätelee esimerkiksi hengitystä, sykettä ja ruoansulatusta], endokriinisesta järjestelmästä [joka säätelee muun muassa aineenvaihduntaa, kasvua ja kehitystä, kudosten toimintaa, unta ja mielialaa] sekä immuunijärjestelmästä [joka toimii elimistön puolustajana]…"

 

"…On osoitettu, että tietyt tuoksut yhdistettynä hellään kosketukseen [jota käytetään aromaterapiassa] lievittävät negatiivisuutta ja vaikuttavat siten myönteisesti terveyteemme..."

 

"…Kun haistamme tuoksun, tieto tuoksusta välittyy välittömästi ja suoraan aivojen siihen osaan, joka synnyttää tunteet; tuoksun stimuloidessa hypotalamusta – autonomisen hermoston tärkeintä ja korvaamattominta osaa – kehoon vapautuu hormoneja, jotka vaikuttavat virkeyteen, mielialaan ja tunteisiin."

 

Miten voisin hyödyntää aromaterapiaa kampaamossani?

"Pään, niskan ja hartioiden lihasjännityksen takia rentoutuminen on vaikeaa. Tämä voi aiheuttaa väsymystä ja heikentää verenkiertoa ja imunestekiertoa, minkä takia ravinteet eivät kulkeudu kunnolla ihoon asti. Simuloimalla hiuspohjan tärkeitä energiapisteitä ja aktivoimalla niskan imukanavia rentouttavalla tai virkistävällä päähieronnalla voit auttaa ihoa ja hiuksia palautumaan terveemmiksi ja kauniimmiksi."

 

Eteerisiä öljyjä hyödyntävä Oil Ultimen kampaamopalvelu on täydellinen apu rasittuneille hiuksille ja mielelle. Kampaajat voivat nyt tarjota asiakkailleen hemmottelevan aromaattisen kokemuksen, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä ja auttaa asiakkaita löytämää aidon sisäisen ja ulkoisen kauneuden – tutustu vain luonnollisia öljyjä sisältävään tuotesarjaan.