Mad about myytteihin ja salaisuuksiin
Myyttejä kiharista hiuksista

MYYTTI #1: Älä käytä shampoota kiharille hiuksille

 

Epätosi ja tosi. Perinteinen shampoo sisältää tensidejä, jotka saattavat poistaa kiharoista hiuksista liikaa kiharoiden talia jättäen hiukset kuiviksi ja karheiksi. Kuitenkin shampoon tarkoitus puhdistaa hiuspohja ja hiukset on todella tärkeä kaikille hiustyypeille. Loistavia vaihtoehtoja ovat sulfaatittomat* Mad about -shampoot, jotka säilyttävät kiharoiden kauneuden.

 

*ei sisällä Sodium Lauryl Sulfatea eikä Sodium Laureth Sulfatea

Mad about myytteihin ja salaisuuksiin

MYYTTI #2: Hiustenkuivaajan heiluttaminen ehkäisee ylikuumenemista

 

Epätosi. Jotkut naiset ajattelevat, että föönin ravistaminen edestakaisin estää hiusten ylikuumenemisen. Parempi tapa välttää vaurioita föönaamisen aikana on pitää fööniä noin 20cm päässä päästä ja pysyä samalla alueella useamman sekunnin ajan kerrallaan.

MYYTTI #3: Tietyt hiustyylit, kuten pikkuletit ja hiuslisäkkeet aiheuttavat hiusten lähtöä

 

Epätosi ja tosi. Letit ja punokset eivät itsessään aiheuta hiustenlähtöä, niitä itseasiassa käytetään hiuksia suojaavana muotoiluna katkeilun estämiseksi. Tästä huolimatta, jos letit ovat liian tiukalla tai niitä käytetään liian pitkään, hiusten vetäminen saattaa vaurioittaa hiuksia. On tärkeää, etteivät letit ole liian tiukkoja, hoida hiuspohjaa säännöllisesti ja pidä taukoa muutamien viikkojen välein.

MYYTTI #4: Jatkuva peseminen kuivattaa kiharia hiuksia

 

Epätosi. Shampoopesu jopa 3 kertaa viikossa tekee todella hyvää kiharoille hiuksille. Shampoopesu puhdistaa hiuspohjan ja hiukset tuotejäämistä, jotka voivat tyrehdyttää hiusten kasvua ja aiheuttaa hiusvaurioita. Se myös ylläpitää hiuspohjan luonnollisia öljyjä (tai talia), jotka toimivat hiusten luonnollisina kosteuttajina.

Mad about myytteihin ja salaisuuksiin
Mad about myytteihin ja salaisuuksiin

MYYTTI #5: Kiharoita hiuksia ei saa koskaan selvittää harjalla

 

Epätosi ja tosi. Epätosi, sillä vaikka harjan tiuhaan asetellut harjakset saattavat rikkoa kiharoiden luonnollisen muodon, voi laadukasta harjaa kuitenkin käyttää hellävaraisesti tehohoidon levittämiseen. Käytä leveäpiikkistä kampaa kosteiden hiusten selvittämiseksi ja hiusten uudelleenmuotoilemiseksi, kun hiukset ovat kuivat.

MYYTTI #6: Kiharat hiukset eivät koskaan rasvoitu

 

Epätosi ja tosi. Hiusten rakenne ei estä hiuspohjan talintuotantoa. Kiharoiden hiusten hiuspohjan tuottamat luonnolliset öljyt eivät pysty kulkeutumaan kokonaan alas hiuspintaa pitkin. Tämä antaa vaikutelman siitä, että kiharahiuksisilla tytöillä ei ole koskaan rasvaista hiuspohjaa.

MYYTTI #7: Kiharahiuksiset naiset ovat yksilöllisiä

 

Tosi. Yksikään kihara ei ole samanlainen. Jokainen hiusmuoto on erilainen ja tekee kaikista kiharahiuksisista tytöistä ja naisista niin ainutlaatuisia.

Mad about myytteihin ja salaisuuksiin

MYYTTI #8: Kiharat hiukset ovat aina paksut

 

Epätosi ja tosi. Kiharat hiukset antavat vaikutelman paksummista hiuksista ja paremmasta volyymistä kuin suorat hiukset. Totuus löytyy kuitenkin keskeltä: kiharoiden, afrikkalaisten hiusten keskimääräinen tiheys on 295g/cm², kun taas pehmeän laineikkaiden, valkoihoisten hiusten keskimääräinen tiheys on 330g/cm² ja suorien aasialaisten hiusten keskimääräinen tiheys on 175g/cm².

Pitkien hiusten salaisuus

SALAISUUS #1: Leikkaa latvoja säännöllisesti

 

Hiuksesi kasvavat keskimäärin 1cm kuukaudessa - joten älä pelkää leikata niitä kahdeksan viikon välein (0.5cm riittää hyvin) - näin hiuksesi kasvavat ja pysyvät kauniina.

Mad about myytteihin ja salaisuuksiin

SALAISUUS #2: Vältä muovisia ja kovia hiuspompuloita ja pinnejä

 

Pinnit on tietty hyvä tapa nostaa hiukset ylös ja vetää ärsyttävät suortuvat pois kasvoilta kun olet salilla. Mutta ole varovainen - osassa niistä on terävät reunat, jotka voivat aiheuttaa hiusten katkeilua, erityisesti hentoihin hiuksiin liian usein käytettynä. Myös tiukan ponihännän pitäminen muovisella hiuspompulalla päivittäin, voi aiheuttaa saman asian.

SALAISUUS #3: Vältä lämpökäsittelyjä

 

Kun hius kasvaa ihon ulkopuolelle, sitä suojaa suomukerros. Tämä kerros voi vaurioitua helposti toistuvasta, yli 120°C lämpökäsittelystä, ja lopputuloksena voi olla kuiva ja hauraat hiukset.

SALAISUUS #4: Hemmottele hiuksiasi kerran viikossa

 

Vaikka noudattaisin kaikkia yllä olevia ohjeita, kannattaa hiuksia myös hemmotella naamiolla kerran viikossa. Tämä parantaa hiusten kammattavuutta, hallittavuutta, pehmeyttä, kimmoisuutta ja kiitoa!

Mad about myytteihin ja salaisuuksiin
Mad about myytteihin ja salaisuuksiin

SALAISUUS #5: Älä pese shampoolla joka päivä

 

Pidä mielessäsi seuraava asia, jos et voi elää ilman:

 

Huuhtele aina haalealla vedellä ja käytä hellävaraisa shampoota, joka hoitaa hiusta. Hoida hiukset jälkikäteen sopivalla hoitoaineella tai hiusnaamiolla, levittämällä se hellävaraisesti hiuksiin (älä hiero), niin vältyt takkuuntumiselta. Huuhtele hiukset hoidon jälkeen huolellisesti. Älä haro hiuksia kun ne kuivuvat, vaan anna niiden ilmakuivua rauhassa, jos käytät hiustenkuivaajaa lisää ensin suojaavaa tuotetta ja käytä kuivatessa matalaa lämpötilaa.

SALAISUUS #6: Ole varovainen kun harjaat (etenkin) märkiä hiuksia

 

Hiuksilla on erityinen tarve vedelle ja ne imevät sitä itseensä noin 30-40% omastapainostaan. Testit ovat osoittaneet, että märkä hius on kuivaa hiusta heikompi, ja mekaaninen rasitus, kuten harjaus, voi vahingoittaa pituuksia ja aiheuttaa haaroittuneita latvoja helposti.

Mad about myytteihin ja salaisuuksiin

SALAISUUS #7: Huuhtele hiukset pesun lopuksi viileällä vedellä

 

Huuhtelu viileällä vedellä sulkee hiussuomut, joka vähentää hiusten pörröisyyttä ja lisää kiiltoa.