Mad about Curls & Waves -sanakirja

TUNNE HIUSTERMISI…

Kunnon leikkaus
Tässä prosessissa leikataan suurin osa hiuksista, joita ennen suoristettiin, antamaan tilaa terveelle rakenteellisten hiusten luonnolliselle kasvulle.

 

Katkeilu
Kiharoiden hiusten pinta on epätasaisen paksuinen kuitujen luomispisteiden ohuemmissa kohdissa. Mitä kiharammat hiukset ovat, sitä alttiimpia ne ovat katkeilulle.

 

Kampauslenkit
Helppo ja tehokas tapa kiinnittää letti tai poninhäntä ilman kiharan rikkomista. Täydellisen pidon saavuttamiseksi kampauslenkissä on koukut.

 

Co-washing
Co-washing on lyhenne sanoista “conditioner washing”, joka tarkoittaa puhdistavien ominaisuuksien sisältävän hoitoaineen käyttöä shampoon sijaan. Voimakkaiden tensidien poissaolon ansiosta se puhdistaa hiukset hellävaraisemmin ja hoitavammin poistamatta hiuksista niiden luonnollisia öljyjä.

 

Rapsakkuus
Kova ja luonnoton rapsakka tunne joidenkin muotoilutuotteiden jäljiltä, kun hiukset ovat kuivat.

 

Hiuksen pinta
Hiuksen ulompi solukerros ja hiuksen suojakilpi ulkoisia haittatekijöitä vastaan. Estää hiuksen sisäisen rakenteen rakenteelliset vauriot.

Tehokas hoito
Lämmöstä aktivoituva hoitoprosessi kosteuttaa hiuksia. Jätä kosteuttava hoitoaine/tehohoito hiukseen lämmön kanssa 20 minuutiksi.

 

Diffuuseri
Hiustenkuivaajan lisäosa, jota käytetään ilmavirran levittämiseksi ilman kiharan tai laineen kuvion häiritsemistä tai pörröisyyden luomista. Matalalla lämpöasetuksella tämä suutin simuloi ilmakuivausta lukiten kiharat paikoilleen ja pitäen ne ilmavina ja eroteltuina.

 

Dusting
Leikkaustekniikka, jossa kerrostetaan hiusta vähän, säilytetään hiusten pituus, mutta leikataan vaurioituneet latvat pois.

 

Pörröisyys
Kiharoilla hiuksilla on tapana olla pörröisemmät kuin suorilla hiuksilla, sillä suortuvat ovat kuivempia, mikä johtaa pörröisyyteen. Pörröisyyttä esiintyy, kun hiuksen pintakerros on kohollaan, jolloin kosteus pääsee kulkemaan läpi ja turvottamaan hiussuortuvat.

 

Hiuskuvio
Kuvaa loivia, keskikokoisia tai tiukkoja hiusrakenteita.

 

Hiusrakenne
Suorien, laineikkaiden, kiharoiden tai sykkyräisten hiusten kuvaus.

 

Keratiini
Proteiini ja merkittävä osa ihoa, hiuksia ja kynsiä. Kun hiukset ovat vaurioituneet, keratiinitasot ovat yleensä matalammalla.

 

Sykkyräiset hiukset
Kiharatyyppi 4C, pidetään tiukimpana korkkiruuvikiharatyyppinä ja sillä on kierrevääntö, jossa hiussuortuva kiertyy täysin itsensä ympäri.

Low-Poo
`Low-poo’ (low shampoo) kuvaa hiusten pesemisen menetelmää matalatensidisillä tuotteilla, jotka vaahtoavat vähän, koska ne eivät sisällä voimakkaita tensidejä, jotka poistaisivat hiuksista niiden luonnollisen kosteuden.

 

Kosteuttaja
Kosteuttaja on tuote, joka sisältää humektantteja, erittäin hydrofiilisiä molekyylejä, jotka käyttävät vetysidoksia vesimolekyylien vetämiseksi ja pitämiseksi lähellään. Intensiivisiä kosteuttavia ainesosia ovat muun muassa pantenoli tai glyseriini.

 

No-Poo
‘No-poo’ (no shampoo) on menetelmä, jossa ei käytetä ollenkaan shampoota, hiuksia hoidetaan ainostaan lämpimällä vedellä.

 

Huokoisuus
Hiusten huokoisuus viittaa siihen, kuinka hyvin hiuksesi imevät ja pitävät kosteutta sisällään ja se liitetään suoraan hiusten laatuun.

 

Pre-Poo
Hiusten päällystäminen, noin 30 minuutiksi tai pidemmäksi ajaksi, sekoituksella öljyjä tai tehohoidolla ennen hiusten puhdistamista.

Suojaava hiusmuotoilu
Hiustyyli, joka estää hiuksia olemasta alttiina vaurioittaville tekijöille, kuten auringolle, lämmölle ja jatkuvalle käsittelylle. Tämän hiustyylin tarkoitus ja hyödyt ovat ne, että hiukset kasvavat terveempinä, pidemmiksi ja niissä on vähemmän kaksihaaraisia ja vaurioita. Esimerkkejä ovat nutturat, letit, punokset ja peruukit.

 

Suoristuskäsittely
Kemiallinen käsittely, joka on suunniteltu muokkaamaan hiuksen luonnollista rakennetta suoraksi.

 

Puristelu
Muotoilutekniikka rakenteellisemman tyylin luomiseksi. Puristele hellästi hiuksia latvasta tyveen korostaaksesi laineiden ja kiharoiden erottelua ja poistaaksesi tuotteiden rapsakkuuden.

 

Kutistuminen
Kutistuminen tapahtuu silloin, kun hiukset vetäytyvät pesemisen jälkeen tai altistuttuaan kosteudelle, niiden todellinen pituus ei ole nähtävissä. Hius kokee suurimman kutistumisen heti pesemisen jälkeen ja siksi niin moni rakenteiden ammattilainen leikkaa hiukset kosteina.

 

Silkkinen tyynyliina
Säännöllinen puuvillaisten tyynyliinojen käyttö saattaa nykiä hiuksiasi ja aiheuttaa pörröisyyttä, kaksihaaraisia, epätasaista kihartumista ja paljon muuta. Silkkiset tyynyliinat on tarkoitettu rakenteellisille hiuksille niiden hauraan hiusrakenteen vuoksi.

 

Silotus
Menetelmä, jolla suoristetaan kiharat hiukset pysyvästi.

 

Sulfaatit
Puhdistavia ainesosia, jotka on tehty rikkiä sisältävistä mineraalisuoloista. Tunnetuimpia ovat natriumlauryylisulfaatti ja natriumlaureettisulfaatti.

 

Muutos
Prosessi, jossa kasvatetaan takaisin luonnollinen terve hiusrakenne.